de Roovers : Le Dindon

Gisteren, zaterdagavond, heb ik het cultuurbeest nog eens in mij losgelaten. Er stond een bezoekje aan de Stadsschouwburg van Brugge op het programma voor de voorstelling Le Dindon van de toneelgroep De Roovers.

De tickets waren al enkele maanden geleden aangekocht omdat goede voorstellingen bij mij de gewente hebben om mijn aandacht te trekken wanneer ze net voorbij zijn. Dus ruim op tijd gaan kopen.

De bezetting, met ondermeer Warre Borgmans was uitstekend. Le Dindon is geschreven door Georges Feydeau en heeft het over de liefde, de onbereikbare liefde en het bedrog in de liefde. Het stuk begint wat chaotisch door een direct contact met het publiek en een uiteenzetting van de verschillende sorties en entrées. ‘n Beetje overrompeld, zeker apart, maar wel goed gedaan. Verder in het stuk blijven de acteurs het publiek rechtstreeks aanspreken. Het is geen “kijkstuk”, nee, je hebt echt het gevoel om er midden in te zitten. Komedies, zeker op toneel, hebben nogal snel de neiging om te vervallen in onderbroekenlol. Dit stuk niet. De dwaasheid en de kwellingen van de personages worden goed uitgebeeld, met de nodige zin voor overdrijving. Het is een stuk in drie bedrijven die doorrazen tegen een heel hoog tempo.

Een aanrader!

One thought on “de Roovers : Le Dindon

  1. Bea Duchateau on said:

    Helemaal niet met u eens. Een spankelende komedie,met virtuose dialogen werd hier een platte klucht.
    Toegegeven het werd mooi in beeld gebracht maar dat was het dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.